BLOG skleníky bureš

Skleník v srpnu

list
Skleník v srpnu

Podobně jako v červenci, také v srpnu bývá ještě řada velmi horkých dní. Platí tedy stejná pravidla – větrat ve dne i v noci s ohledem na vnitřní uspořádání rostlin, ale myslet na možná ochlazení. Navíc po sv. Anně už bývají chladná rána, takže v srpnu bychom si na to měli obzvlášť pozor. Naopak dny plné slunce vyžadují pro skleník vhodné zastínění.

Skleníkoví oblíbenci, tedy rajčata, mají plody, ale zároveň většinou ještě kvetou. Abyste rostliny zbytečně nevyčerpávali, nezapomínejte zkracovat jejich vrchní část. To, co by rostlina potřebovala na růst, pak věnuje plodům, které lépe dozrají. Skvěle se v srpnu daří ve skleníku dalším rostlinám, které mají rády teplo, tedy papriky, okurky, lilky, cukety, ale třeba i melouny.

Výsev je obdobný jako v červenci, tedy čínské zelí, saláty, špenát, fenykl, čekanka, případně ozimé odrůdy cibule, kapusty a další zeleniny. Pokud jste to ještě neudělali, nasázejte nové jahody a důkladně je zalévejte.

Teplé počasí přeje také různým škůdcům a chorobám. Rostliny pravidelně kontrolujte a v případě nutnosti zakročte. Vhodné podmínky ale stejně dobře vyhovují nejen nasázeným rostlinám, ale i nežádoucím plevelům. Rostliny okopávejte a plevel likvidujte. Je to sice piplavá práce, ale vyplatí se.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.