BLOG skleníky bureš

Skleník v červnu

list
Skleník v červnu

Stále vyšší teploty jsou ve skleníku daleko markantnější. Během června je tak nutné se soustředit na pravidelné větrání, zálivku a kontrolu teploty. Příliš horko a vlhko mohou rostlinám škodit a případně i zapříčinit vznik plísní, nebo jiných onemocnění. Je nutné pravidelně plít a dle potřeby přihnojovat. U rajčat je vhodné dbát na to, aby jejich síla nešla do růstu, ale do budoucích plodů. Proto je třeba horní výhonky zaštipovat. Kontrolujte také, zda mají dostatečnou oporu a jsou správně vyvázaná.

Pro to, co roste ve skleníku, je třeba zajistit opylení, tedy samozřejmě jen, pokud nepěstujete hybridy. Proto je nutné zajistit dostatečné větrání, aby se do skleníku dostal hmyz. Musíte také kontrolovat, zda se na rostlinách neprojeví známky napadení škůdci a chorobami. Sklízí se kořenová zelenina, kedlubny, ředkvičky… Předpěstovat si můžete sadbu dalších rostlin, například různých salátů, letních kedluben, ale také dalších bylinek. Od června přes celé léto si také můžete připravit sazenice pro podzimní sklizeň zeleniny v době, kdy už na záhonech bude zima. Jde třeba o sazenice kapusty, salátu, lilku, rajčat nebo paprik.  

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.