BLOG skleníky bureš

Slimáci nejen v zahradě, ale i ve skleníku

list
Slimáci nejen v zahradě, ale i ve skleníku

Nejsou hezcí, nejsou roztomilí, nejsou prospěšní a i přesto je má doma každý zahrádkář. Pojďte si přečíst více o tomto tichém nepříteli právě v našem článku.

Slimáci a pár tipů, jak se jich zbavit

Tekutá návnada: Nejúčinnější návnadou je pivo. Chcete-li použít tuto metodu, naplňte misku nebo širokohrdlou nádobu do poloviny úplně obyčejným pivem a umístěte ji na místo, kde se vetřelci ve vaší zahradě shromažďují. Pro snadnější přístup do alkoholové pasti, můžete nádobu z půlky zakopat do země. Slimáky vábí vůně piva tak, že do něj vlezou, ale už se jim nepodaří vylézt.

Sypká návnada

K hubení slimáků můžete také použít metiokarb a metaldehyd, tyto návnady jsou však nebezpečné i pro domácí zvířata a jinou divokou zvěř, proto buďte při jejich používání opatrní. Tyto návnady se z důvodu nebezpečí nerozsypávají celoplošně.

Pokud nechcete používat návnady nebo jedy, pasti jsou pro vás dobrým řešením.

Běžné domácí pasti pro slimáky zahrnují obrácené poloviny grapefruitu, převrácené květináče a desky.

Grapefruit má vůni, která přitahuje plže. Skvělou alternativou pro tuto metodu je obrácený meloun nebo pomerančová kůra či obrácené listy zelí.

Převrácené květináče pracují stejným způsobem. Abyste chytili co nejvíce slimáků, je třeba nechat květináče přes noc v zamáčené oblasti.

Dřevěné prkno položené na zemi. Pod něj se měkýši v noci rádi schovávají díky dobré nasákavosti dřeva vodou. Ráno stačí zvednout desku a slimáky odnést daleko k lesu. Opět, dobrou alternativou k desce je černý plast nebo koberec.

Indický běžec – kachna, slimáci jsou pro ni náramnou pochoutkou a za den jich dokáže spořádat až 1 kilo. Pokud chcete počty plzáků opravdu zredukovat, měli byste si předcházet i ježky, ropuchy, slepýše a rejsky.

Překážky

V neposlední řadě jsou tu překážky, jako rozdrcené skořápky od vajec, popel a piliny, které by měli plzáky odradit od toho, aby vám zlikvidovali pracně pěstovanou úrodu. 

Na závěr tohoto článku Vám přejeme pevné nervy – a lovu zdar!!

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.