BLOG skleníky bureš

Květiny ve skleníku po celý rok

list
Květiny ve skleníku po celý rok

Skleník s sebou přináší nemálo výhod. Některé rostliny si totiž přímo hoví ve skleníkových tropických teplotách a zase naopak, v zimě se pod jeho ochranou vypořádají i se zimou. Které že rostliny to jsou?

Skleník je tradiční doplněk všech typů zahrad. Měli ho naše babičky i prababičky, a snad díky jeho zažitým výhodám si jej kupují i mladší generace. Dříve sloužily hlavně na pěstování zeleniny, můžeme jej ale využít i jinak. Jeden ze způsobů je, pěstovat v něm okrasné květiny a využít ho i jako zimní zahradu.

Fuchsie

Nádhernou celoroční ozdobou vašeho skleníku mohou být například fuchsie. Fuchsie ve skleníku bez problému přečká a na přezrok jí květy vykvetou zase v plné kráse.

Fuchsiím během zimy vyhovuje teplota okolo 5 °C. Zvládnou i teploty okolo nuly, avšak mráz moc v lásce nemají. Ideálním řešením je tak důkladné zazimování.

Oleandry

Nádherné, ale prudce jedovaté oleandry zvládnou s přehledem přečkat zimu ve skleníku. Chladnější teplota v průběhu zimy jim naopak prospívá.

Nicméně dlouhé mrazy jim nedělají dobře. Proto je potřeba je řádně zazimovat.

Pokud se o tuto rostlinku dobře postaráte, v létě vám to oplatía a ozdobí váš skleník svými nádhernými pestrobarevnými květy. Oleandry milují tropické teplo, takže se jim ve skleníku bude dařit.

Kaktusy

Kaktusy obsahují velmi malé množství vody. Jsou tak schopné přežívat bez problémů i noci v poušti – a během noci je v pouštích opravdu zima.

Mrazuvzdorné kaktusy: přežijí pouze tak, že je necháte před zimou i v jejím průběhu pěkně na suchu

Zimovzdorné – nepotřebují ani skleník a klidně zimu přečkají pod závějí sněhu

V obou případech se však kaktusy vypořádají i s teplotami hluboko pod bodem mrazu, ve skleníku jim tak bude skvěle.

Citrusy

Pro začátek je ideální zkusit pěstovat třeba pomerančovník čínský, který se v průběhu roku spokojí s teplotou v rozmezí 5–35 °C a krátkodobě zvládne i mráz.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.